Novinky

Liberty Walk: widebody kit pro Lamborghini Countach

Vypadá to, že automobilová klasika Lamborghini Countach je teď v Japonsku v kurzu. Honda představila na CES koncept Zero Saloon, který jej trochu připomíná a ósacký specialista na widebody kity Liberty Walk na TAS 2024 vystavil countach s widebody kitem. Jedná se po loňské modifikaci Ferrari F40 další kontroverzní úpravu automobilové ikony, ale ne snad proto, že by to byl nějaký bastl, důvodem pro dost lidí může být názor, že na takovéto ikony se nesahá.

Musím říct, že také patřím k těm, kdo si myslí, že by neměly být ikonické supersporty minulosti vystaveny řádění tuningových firem, jenže jak zmíněné F40, tak countach v podání LBWK jsou velmi povedená auta, respektují výchozí design aut a líbí se mi. Kdybyste neznali původní sporťák ze Sant´ Agaty, asi by vám LBWK kreace přišla úplně normální, hranaté nástavce blatníků a spodní bodykit působí přirozeně, jako by to byl závodní okruhový speciál z osmdesátých let. Koneckonců – podobný, i když méně výrazný bodykit měl i Countach LP500 S. Úpravy karoserie doplňuje ještě obrovský difuzor a křídlo a došlo také k úpravě optiky zadních svítilen.

Liberty Walk auto opět posadil na výškově stavitelný vzduchový podvozek a vkusná límcová retro kola s opravdu hodně širokými pneumatikami, ani jedno z toho ale není standardní součástí nabídky. Úpravce nezveřejnil cenu kitu, je k dispozici na dotaz. Moc sad se asi nevyrobí, i když bych tomu fandil, ale když už, lze očekávat, že takovému autu majitel dopřeje dražší CFRP kompozit. A co vy – jak se vám líbí? 😉