Novinky

Acura oznámila cenu ZDX. Bude stát raketu…

Acura na jaře začne prodávat svůj první elektromobil ZDX, jenž využívá techniku General Motors. Jedná se o midsize crossover, jehož konkurenty bude BMW iX, Mercedes EQE, ale třeba i Cadillac Lyriq, dárce orgánů ZDX. A samozřejmě Tesla Model Y, s níž dneska musí počítat každý. A Acura se toho zjevně nebojí, nasadila hodně sebevědomou cenovku.

Tedy sebevědomou s ohledem na lyriq. Přestože Cadillac patří také mezi prémiové značky, začíná jeho crossover (po započítání pobídek) na necelých 59 tisících dolarech, zatímco Acura chce za téměř stejné auto bezmála 65 tisíc (bez dopravného). Jasně, je hezčí, údajně vybavenější a nejspíš i lépe odladěné, ale stejně je ten rozdíl v ceně propastný.

Na druhou stranu zmíněný 292koňový mercedes startuje pod 80 tisíci dolary a BMW stojí lehce přes 88 tisíc, ten ale má 524 koní, jeho rivalem tak bude ZDX Type S s výkonem 507 k za 73 500 dolarů. No – a pak je tady Tesla Model Y, což sice není prémiový model, ale slouží jako benchmark kategorie, nabízený za 46 tisíc dolarů za 295k motor. Takže s ohledem na německou konkurenci na tom Acura ZDX není vůbec špatně, ale bude to stačit?

3 komentáře: „Acura oznámila cenu ZDX. Bude stát raketu…

  • A myslíš si, že 6tisíc dolarů je propastných??? V kategorii, kde se nachází jsou to jenom drobné.

    • No, je to 10 %, to není zrovna málo, navíc ty doláče v Americe naskakují úplně jinak, než tady. šest tisíc je rozdíl mezi mezi základním úplně holým Civicem Sedan (a tím myslím fakt holým 😀 ) se 160k atmosférickým dvoulitrem a 203k top verzí Civic Si s 1.5 Turbo. Takže to na tamní poměry fakt není málo. Ale tak zase na druhou stranu oproti Mercedesu, respektive BMW (tam je konkurencí Type S) je to docela levné. 😉 Otázkou je, jak to bude šlapat, launch té výkonné verze u Chevroletu byl obrovský průšvih, novinářům to hromadně přestalo jet pod rukama, tak snad to Honda bude mít už odladěné.

  • Hyundai Ioniq 5 alebo kia EV6 majú dojazd cez 500km, teda Honda nie je ani v tomto TOP.
    Bohužiaľ, u nás to bude tak 65k+ eur, za to má človek EV6 (skoro) vo fullke s 325k AWD. Pričom EV6 je asi aj väčšie auto
    Som zvedavý na testy, snáď sa mi ju podarí čoskoro vyskúšať

Komentáře nejsou povoleny.