Novinky

Mitsubishi Pajero: nové informace o vyvíjeném nástupci

Před měsícem přišla z Japonska informace, že Mitsubishi začalo vyvíjet nové SUV, pojmenované Pajero. Asi na tom něco opravdu bude, protože teď se zprávy o pajeru vrací a působí trošku přesnějším dojmem. 😉 Zdá se, že Tři diamanty chtějí ze slavného jména vytěžit maximum a zacílit novodobé pajero proti prémiovým SUV, udělat z něj „japonský Land Rover“. Inženýři zřejmě opravdu zkoumali možnost použít žebřinovou konstrukci modelu Triton, zvlášť když je pick-up chválen pro komfort a kvalitu jízdy.

Bohužel bylo zjištěno, že využití této techniky nesplňuje vysoké nároky, kladené na status pajera, proto nakonec nové SUV dostane alianční Renault-Nissan elektrifikovanou platformu – jinými slovy bude vycházet z techniky SUV Outlander, který na ní stojí také. Pajero by se mělo vyrábět výhradně s plug-in hybridním pohonem, tedy logicky s pohonem outlanderu. Ten by měl být letos na jaře vylepšen pro verzi Ralliart, bude mít tedy patrně tu, popřípadě bude ještě dále vylepšena. Zkombinován bude pochopitelně se čtyřkolkou S-AWC.

Kvůli hierarchii bude pajero s technikou outlanderu větší, délkou bude atakovat pět metrů, šířka se bude pohybovat kolem 1,9 m a podobnou výšku. A vypadá to, že máme i hrubý časový rámec – pajero máme očekávat už za tři roky, v roce 2027.