Novinky

Lexusy RC a LC skončí! Nahradí je jediné kupé.

Lexus je patřičně pyšný na své modely s karoserií kupé, ale doba tomuto typu aut nepřeje a oba aktuálně existující řady RC a LC nemohou přežít. Ale který zachovat? Lexus se nemohl rozhodnout, tak údajně zařízne oba a připraví místo nich úplně nový dvoudveřový model, jenž se představí podle informací Japonska už příští rok.

Sloučení kupé dvou kategorií kupé do jednoho není nic výjimečného, s oblibou to dělá Mercedes, který období sloučených a samostatných kupé střídá docela často, ale jak to bude vypadat u Lexusu? Japonci to vymysleli šalamounsky. Dá se říci, že to bude zase LC, luxusně -sportovní kupé s rozměry a cenovkou LC, ale výkonem spíše na úrovni RC, přejmenováno tedy bude nejspíš proto, aby zákazníci nebyli dopálení, že došlo mezigeneračně k výkonnostnímu downgradu.

Už i Lexus totiž skončí s atmosférickými osmiválci, nové kupé bude mít motor V6 coby součást hybridního systému. Zatím se daří tajit, o jaký motor půjde, buď to bude atmosférický V6 3,5 l ze současného LC nebo V6 3,4 l se dvěma turby z Toyoty Tundra/Tacoma. Jako pravděpodobnější se údajně jeví ta první varianta, každopádně výkon bude lepší, než u hybridních RC/LC – kolem 380 koní. Poháněna budou zadní kola a to prostřednictvím osmistupňového automatu.

O existenci odvozeného kabrioletu se zatím nehovoří, ale je prý pravděpodobné, že bude k dispozici také u nového modelu.