Novinky

Mitsubishi Pajero se vrátí, vývoj už byl zahájen

Troufám si tvrdit, že v rámci japonských značek jsou majitelé a fandové značky Mitsubishi ti největší chudáci. Tři diamanty za posledních pár let zahodily naprosto vše, co definovalo značku – zmizely oblíbené modely Colt a Lancer včetně ikonické verze Evolution a pryč je dokonce i opačný extrém – off-roadová legenda Pajero. Nabídku momentálně tvoří pár crossoverů, zastaralé lowendové miniauto a donedávna neméně vousatý pick-up (a v Japonsku ještě pár kei a minivan). Navíc bylo známé označení kupé zneužito pro crossover. Může to být ještě horší?
Může – v Evropě fandové musí přihlížet, jak portfolio značky zaplevelují další a další klony Renaultu. Když o tom tak přemýšlím, je to skoro na provaz…

Ale bude líp (i bez agenta STB ve vládě). Začala zase fungovat divize Ralliart a nedávno se představila zbrusu nová generace modelu Tritron/L200, která je prý fakt dobrá. Mitsubishi si tedy možná uvědomilo, že se těžko drží image značky, když zlikvidujete téměř vše, s čím jsou spojeny nějaké emoce. A tak se, pokud můžeme věřit zákulisní šuškandě, chystá jeden velký návrat. Ne, Lancer Evo to nebude, ale zhruba za 3 roky, v roce 2027, se prý vrátí model jménem Pajero. A zjevně se tak nebude jmenovat elektrická tříkolka, jak by se u Mitsubishi dalo očekávat, 😉 ale skutečné SUV s odpovídajícími terénními schopnostmi.

Momentálně je to tedy jen „jedna japonská paní povídala“, ale je to prý čistá pravda. Začalo se na něm pracovat doslova před pár měsíci, takže na něco konkrétního si budeme muset ještě docela dlouho počkat. Je však dost pravděpodobné, že bude vycházet z nového tritonu spíše více, než méně. 🙂 A u nového auta je jisté, že jeho prodej nebude limitován na banánové republiky. Mimochodem – už letos se prý můžeme (my Japonci 😀 ) těšit také na návrat vozu Pajero Mini.