Novinky

Suzuki Jimny 5D se už prodává ve čtyřech zemích

Pětidveřové Suzuki Jimny sice nenaplnilo naděje evropských příznivců na návrat auta do nabídky a marně čekají třeba i v Japonsku, ale Jimny 5D se zatím z rodné Indie postupně rozšiřuje do dalších zemí. Po Austrálii a Filipínách se nyní dočkala také Indonésie, kde doplňuje z Japonska dováženou třídveřovou verzi. K dispozici je jediná verze výbavy, vybírat tak lze mezi manuální a automatickou pětistupňovou převodovkou a mezi jedno- a dvoubarevným provedením karoserie.

Ve výbavě je mimo jiné moderní infotainment, zadní parkovací senzory a kamera nebo šest airbagů, ale chybí ABS. Suzuki dováží modely Jimny do Indonésie už od sedmdesátých let minulého století a jde stabilně o oblíbené a dobře prodávané vozy. Lze očekávat, že expanze Jimny 5D bude pokračovat i do dalších zemí, ale Suzuki zatím nic neprozradilo.

2 komentáře: „Suzuki Jimny 5D se už prodává ve čtyřech zemích

  • Nádherný auto, které má podle mě dva zásadní nedostatky pro koupi a to je velikost vozu a slabý motor.
    Možná bych na dnešní dobu jako nevýhodu přidal nemožnost hybridu. Ale na druhou stranu mám silný pocit, že si tímto počinem Suzuki jaksi otevírá dveře pro nekonečnou modelovou řadu auta, které se může vyrábět prakticky do nekonečna pouze s kosmetickými úpravami a dobovými technologiemi.
    Proto VELKÁ škoda právě těch dvou negativ.

  • Za prvé – Jimny má být prostě 3 dvéřák. A za druhé… Proč Suzuki další verze hezkých aut dělá pokaždý ošklivější? Tady mi to sice tak nerve oči jako u Swiftu, ale furt se mi to moc nelíbí 😀

Komentáře nejsou povoleny.