Novinky

Nissan: třicet nových aut do tří let

Nissan poodhalil svůj krátkodobý plán do roku 2027, jenž slibuje výrazné omlazení stávajícího portfolia, ale i úplně nové modely – s elektromotory, hybridy i ICE. Obchodní plán „The Arc“ pro následující tři, čtyři roky zahrnuje pouze 16 elektrických nebo hybridních modelů, čtrnáct z nich dostane klasické spalovací motory.

Plán se samozřejmě rozložen nerovnoměrně podle regionů, nejvíc nás samozřejmě zajímá Evropa. Ta dostane šest nových modelů a v této části světa by Nissan rád docílil 40% podílu elektromobilů na prodejích. Stejný poměr elektrifikovaných aut by měl mít Nissan v průměru celosvětově. V Japonsku chce omladit 80 % portfolia, přidat pět nových modelů a zvýšit podíl BEV/HEV na 70 procent. V Severní Americe, kde se automobilce v posledních letech moc nedaří, se obmění 78 % modelů a na trh vstoupí hybridní modely e-Power a plug-in hybridní verze. Konkrétnější informace nezazněly, ale není důvod pochybovat o nastoleném směru s orientací na SUV a crossovery.

Jeden myslel na “Nissan: třicet nových aut do tří let

  • Myslím, že těch 40% uhláků v Evropě nebude problém. Při soustavně padajících prodejích budou za chvíli normální auta tak nízko, že těch uhláků bude dost.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *