Novinky

Toyota 4Runner 2025: nová generace představena

Dosavadní Toyota 4Runner je nejstarším autem v americkém portfoliu Toyoty, prodává se už více než 14 let, ale záchrana se blíží – právě byl představen 4Runner modelového roku 2025, jenž je úplně novým autem. Vypadá drsněji, než kdykoli předtím, v kombinaci s hnědým lakem skoro připomíná vojenské speciály. Stejně jako tacoma využívá platformu TNGA-F pro trucky, má tedy žebřinový rám. Starý motor V8 s pětikvaltem je minulostí, nahrazuje jej turbodymchydlem přeplňovaný čtyřválec 2,4 l o výkonu 282 k a s točivým momentem 512 Nm, zkombinovaný s osmistupňovým automatem. To je o 8 k více, než doposud a také o masivních 135 Nm… Alternativou pak bude hybrid I-Force Max s 331 k a 630 Nm, což jsou moc hezká čísla. 😉

Volit bude možné mezi 2WD, připojitelným AWD a stálým AWD. Čtyřkolky budou vybaveny redukcí a systémem Active Traction Control (A-Trac). Stiskem tlačítka bude možné rozpojit stabilizátory, nájezdový úhel činí 32 stupňů, výjezdový pak 24 stupňů. K dispozici budou také módy Mud, Dirt a Sand plus Crawl Control. Na výběr bude devět výbavových stupňů, z toho pět nese označení TRD a vrcholem nabídky bude varianta Trailhunter.

Toyota 4Runner Trailhunter bude mít 33″ palcové pneumatiky, které zvýší světlost o 2″, kované tlumiče Old Man Emu s externími rezervoáry, střešní zahrádku ARB, šnorchl sání, 20″ světelnou rampu a ocelové ochrany spodku.

2 komentáře: „Toyota 4Runner 2025: nová generace představena

  • 4runner měl I4 nebo V6, toho bude škoda, výkon-nevýkon. 2.4t mi k tomu nesedí, ale holt je taková doba. Stejně tak ty 33″ ráfky budou předpokládám renonc:-)

    Jinak je to boží, chtěl bych to hned. Teda, koupil bych Bronco, čistě proto, že má tu V6. Ale tohle se Toyotě prostě povedlo, po stránce designu paráda, stejně jako Lanďák.

    Reagovat
  • Těm američanum musí člověk závidět jaký mají široký výběr aut.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *