Novinky

Subaru Forester: vylepšení minulé generace

Subaru představilo novou generaci SUV Forester koncem loňského roku na autosalonu v Los Angeles a to obvykle znamená zahájení prodeje (minimálně v USA a Japonsku) nejpozději koncem letošního jara. Jenže Japonci teď mají nezvyklé dilema – těšit se na novinku nebo sáhnout po čerstvé modernizaci minulé verze? Subaru totiž právě ukázalo vylepšení pro aktuální model, což naznačuje, že novinka asi bude mít na JDM oproti Severní Americe trochu zpoždění.

Nejde o žádné zásadní inovace, největší novinkou je edice Forester STI Sport Black Interior Selection, která vychází z klasického STI Sport, ale přidává kompletně černý interiér s kůží Nappa a kontrastním stříbrným prošíváním. Černé jsou v kabině i dekory. Tuto verzi lze navíc koupit s lakem Offshore Blue Metallic, jenž není u jiného foresteru k dispozici. K pohonu stále slouží přeplňovaná osmnáctistovka o výkonu 177 koní.

Další novinkou je dostupnost laku Geyser Blue z americké verze Wilderness pro výbavy X-Edition a XT-Edition. Ty mají voděodolné čalounění sedadel, ale nejsem si úplně jistý, jestli je to opravdu novinka nebo jen zdůrazněný highlight.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *