Novinky

Honda: nové informace o JDM novinkách 2024

Zkraje roku jsem trošku nakoukl pod pokličku Hondě, která pro letošek chystá pro japonský trh dvě důležité novinky. Tedy vlastně tři a doplní je i další dílčí aktualizace, ale to si teď všechno pěkně upřesníme. 😉 Klíčovým modelem pro JDM bude malý minivan Freed s technikou modelu Jazz/Fit, jenž je už spoustu let v Japonsku nejprodávanější hondou (mimo kategorii kei). Představit se má v červnu a zatímco ohledně designu stále panují nejasnosti, technika je, zdá se, jasná. K pohonu předních nebo všech čtyř kol bude sloužit buď atmosférická patnáctistovka nebo hybrid 1.5 i-MMD. Kromě klasické verze se třemi řadami sedadel se bude vyrábět i dvoumístná užitková varianta Freed Plus a crossover varianta s plastovým bodykitem, zvýšenou světlostí a interiérem s voděodolným čalouněním.

Podobnou crossover verzi dostane na podzim také kei bestseller Honda N-Box. Jeho interiér se má nést v retro stylu, voděodolné čalounění by mělo mít jakýsi kostkovaný vzor. Pak se Japonci mohou těšit na sportovně laděnou verzi Civic RS s manuálem a výkonem přes 200 koní, který je důležitější, než byste si asi mysleli, ale o tom si řekneme někdy jindy. 😉

A exkurzi po japonských novinkách zakončíme dvojicí faceliftů, které se budou týkat i Evropy. Před pár dny představenou modernizaci malého crossover-coupe HR-V doplní samozřejmě omlazený fastback Civic 5D. Ten byl ale doposud představen pouze formou teaseru v Americe, takže tam na podrobnosti stále čekáme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *