Novinky

Super GT 2024: Toyota ovládla první závod sezony

Pravidelně informovat o motorsportu se mi nedaří, ale první 300km závod sezony Super GT na Okayamě určitě nelze ponechat bez povšimnutí, už proto, že Honda nasadila nový závoďák s designem Civicu Type R. Ale pozornost na sebe strhla Toyota. Supry získaly v kvalifikaci první řadu, ale i polovinu druhé a třetí. Nejlepší civic zajel třetí čas a zetka 6. a 7. V nižší kategorii GT300 si druhé místo na roštu vyjelo GR86, třetí tovární BRZ a čtvrtou RC F. Jediné NSX v poli startovalo do závodu až z 16. příčky.

V highlightech výše vidíte, že opět nebyla nouze o dramatické okamžiky, což k vytrvalostním závodům v Japonsku patří, ale pořadí v cíli se od toho v kvalifikaci příliš nelišilo. Supra získala double a čtvrté místo, Civic ke konci závodu prakticky neopouštěl zadní nárazník supry, ale nakonec se musel spokojit s třetí pozicí. Nissany dojely na 5. a 6. místě.
V GT300 avizovaný útok továrního týmu Subaru na titul nezačal dobře, BRZ uvařilo motor a nedokončilo. Vyhrálo privátní GR86 před mercedesem a BMW. NSX dokončilo stejně špatně jako odstartovalo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *