Novinky

Nissan Qashqai: facelift pro rok 2025

Nissan představil modernizaci aktuální generace crossoveru Qashqai pro druhou polovinu životního cyklu. Designéři do vzhledu auta pěkně řízli, v souladu se současnou filozofií značky ho úplně zbavili chromové masky V-Motion a příď kompletně přepracovali ve stylu ariye. Je to trošku komplikované, ale qashqai výrazně omládl a působí sebevědoměji. Změnil se také zadní nárazník a optika svítilen. Změny podporuje moderní design kol.

Součástí nabídky je i sportovnější verze N-Design s lakovanými blatníky a spodní částí karoserie. V interiéru se změnilo jen pár detailů jako jsou dekory, byly ale omlazeny použité materiály čalounění. Infotainment s větším displejem je však zcela nový má integrované služby Google, nový je také displej v kapličce. Byly vylepšeny asistenční systémy a přibyla funkce parkování, řízeného přes GPS.

K pohonu bude sloužit hybrid e-Power se 190k a 330Nm elektromotorem, dobíjený 156k přeplňovanou benzinovou patnáctistovkou. Na některých trzích bude k dispozici též benzinový turbomotor 1,3 l s parametry 140 k a 240 Nm nebo 158 k a 270 Nm, kombinovaný se šestistupňovým manuálem nebo CVT. Poháněna jsou opět přední nebo všechna čtyři kola.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *