Novinky

Nissan Magnite: malý crossover představen v produkční verzi

Nissan v létě představil koncept crossoveru s délkou pod čtyři metry s označením Magnite a nyní odhalil jeho sériové provedení. Vzhledem k tomu, jak propracovaný byl původní koncept, bylo jasné, že se finální verze bude lišit jen v detailech. A to se nyní také potvrdilo. Magnite dostal novou spodní část předního nárazníku, jinou optiku světlometů a řešení navázání kapoty na masku chladiče. Trochu se změnil tvar ochranných lemů blatníků, jiná jsou kola, kliky dveří, střešní ližiny a zrcátka a trošku zeštíhlila chromovaná lišta bočního prosklení.

Došlo také k úpravě optiky zadních světel a podle očekávání též spodní části zadního nárazníku. Trošku smutný je pohled do interiéru. Palubní deska se sedmipalcovým displejem v kapličce a osmipalcovým tabletem infotainmentu je sice téměř stejná, ale výrazně kvalitativně dolů šly použité materiály a barvy. Ale to se také dalo čekat, přece jen je Nissan Magnite malé auto pro rozvojové trhy (primárně pro Indii). Celkově je to však stále velmi pěkný vůz, který se určitě bude zákazníkům líbit.

Missan Magnite stojí na platformě CMF-A a k pohonu slouží tříválcový turbomotor 1,0 l s výkonem 95 koní, zkombinovaný s CVT, zatím oficiálně nepotvrzená je jeho atmosférická alternativa s manuálem. Auto se pyšní slušnou světlostí 205 mm, další rozměry zatím nejsou známy. Top verze by měla mít poměrně obsáhlou výbavu, mimo jiné včetně 360stupňového kamerového systému. Bližší info bude k dispozici počátkem příštího roku, kdy bude v Indii zahájen prodej.