Novinky

Zloději v Americe milují japonská auta

Máme tu zase jednu zajímavou statistiku, v níž se japonské značky pohybují na špici, v tomto případě to ale není moc potěšující. 😀 Zatímco v Evropě je jedním z argmentů, proč si koupit japonské auto, jejich malá obliba u zlodějů, v Americe je tomu přesně naopak. Doplněno o link na kompletní výsledky průzkumu.

Analýza společnosti driving-test.org zjistila, že nejkradenějším novým autem je Nissan Altima, následovaný Toyotou Camry. V první desítce novinek je ještě Toyota Corolla na osmé příčce.

Když se však podíváme na aktivity zlodějů bez ohledu na stáří auta, v jasném vedení byla v roce 2018 Honda Civic, následovaná Hondou Accord. Největší zájem pak zažívá dlouhodobě letitý Civic z roku 1998. I v žebříčku celkové statistiky najdeme Toyotu Camry – a to na 5. místě a zatímco již zmíněný šampion mezi novými auty Nissan Altima na šesté. Sedmým místem Toyoty Corolla se zastoupení japonských aut v tomto žebříčku uzavírá.

Možná ještě překvapí, že nejvíce se auta kradou na řídce osídlené Aljašce a to s výrazným náskokem, velmi nebezpečno je autům ale ještě také v Novém Mexiku.