Novinky

Toyota Auris 2019: první oficiální fotografie a informace!

Toyota už zítra představí novou generaci hatchbacku Auris, ale na poslední chvíli se ještě objevila (nepočítáme-li oficiální teaser) první oficiální fotografie a něco základních informací, tak se na to pojďme v rychlosti podívat. Automobilka slibovala u nové generace dynamičtější design, ale moc dynamicky auto dle mého názoru nepůsobí, spíše uhlazeně a elegantně. Už vidím, jak bude někdo hledat podobnost lomených světlometů se prvním superbem po faceliftu. 😀 Potěší, že Toyota i u svého kompaktního modelu nabídne dvoubarevnou karoserii.

Auris se bude nabízet se třemi motory – základem bude čtyřválec 1.2 Turbo se zatím neznámými parametry, ten doplní dva hybridní modely. Známý pohonný systém s benzinovým motorem 1,8 l, naladěný na výkon 122 koní, bude plnit roli eko-verze, varianta s motorem 2,0 l poskytne velmi slušných 180 koní a měla by uspokojit i ty,co vyžadují trochu dynamičtější svezení. Díky nové platformě TNGA bude mít těžiště o 20 mm níž, na délku (i rozvoru) povyroste o 40 mm, na šířku o 30 mm. A zbytek zítra… 😉

 

3 komentáře: „Toyota Auris 2019: první oficiální fotografie a informace!

  • Tak já to vykopnu – myslím, že to bude bomba.

    1) nová platforma, která v Priusu IV, CH-R nebo nové Camry jezdí skvěle
    2) na Toyotu dobrý design
    3) skvělý silný hybrid 2,0 s direct shift CVT
    4) konečně zlepšení v interiéru (pokud pujde ve stopach CH-R, což podle spy photos vypadá)

    • Tím designem si nejsem úplně jistý. Ne, že by to auto nebylo hezké, ale je to takový kompilát už jinde použitých řešení.
      Hybrid ale bude určitě super. 🙂

      • Tak nejhezčí auto na planetě to není, to je fakt, ale design se rozhodně docela povedl (aspoň mně se to docela líbí). S tím dvoulitrovým hybridem bych si to aj uměl představit.

Komentáře nejsou povoleny.