Novinky

Honda přejde na nabíjecí konektor Tesly

Docela nedávno oznámila automobilka Nissan, že bude své elektrické vozy vybavovat konektorem NACS od společnosti Tesla a nyní se k ní přidává další výrobce – Honda (a tím pádem samozřejmě také Acura). Druhá nejsilnější japonská značka na americkém trhu informovala, že chystaný nový elektromobil, jenž se představí v roce 2025, bude vybaven NACS zástrčkou, přičemž pro existující elektrické modely bude v předstihu k dispozici adaptér z CCS Combo na NACS.

Honda přitom byla ještě nedávno součástí joint venture s BMW, GM, Hyundai/Kia, Mercedesem a Stellantis, jenž chtěl v Americe vybudovat konkurenční síť CCS nabíječek. Jaký je v současnosti osud této aliance, není zcela jisté, protože z téhle party už odešel Mercedes a General Motors, takže je dost pravděpodobné, že celý americký projekt CCS sítě vyšumí. Přípojku NACS totiž už potvrdily společnosti Ford, Volvo/Polestar, již zmíněné GM, Mercedes, Nissan, ale třeba i Fisker a Rivian, tedy skupina, pokrývající jasnou většinu amerického trhu s automobily.

Krok Hondy je do jisté míry logický, protože spolupracuje v oblasti BEV s GM, které už potvrdilo NACS před časem, modely Honda Prologue a Acura ZDX s technikou GM Ultium však budou ještě využívat CCS a bude třeba je vybavit adaptérem. Stejně jako v případě Nissanu jde o informaci, platnou pro severoamerický trh, jaká situace bude v Evropě, zatím není známo.

Jeden myslel na “Honda přejde na nabíjecí konektor Tesly

  • V Evropě je jasné CCS2, máme 3 fáze.

Komentáře nejsou povoleny.