Novinky

Toyota RAV4: 7 míst, plug-in a elektromobil?

Na fotografie zbrusu nové Toyoty RAV4 ještě ani nestačil sednout prach a už tu máme informace o dalším možném rozšíření nabídky tohoto modelu. Na téma dalších verzí se v rozhovoru magazínu GoAuto rozpovídal severoamerický šéf Toyoty Jack Hollis, jenž sice, jak se na top manažera sluší a patří, nic nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. 😉 Toyota sice má docela slušné potrfolio modelů se sedmi sedadly, ale Toyota si všímá stále častějších snah konkurence dostat tuto konfiguraci sedadel také do kompaktních SUV a tak by RAV4 se třetí řadou sedadel nemuselo být úplně nereálné, protože nová, delší platforma TNGA tuto variantu umořňuje.

Toyota nevylučuje (rozuměj něco se chystá) ani bezemisní verzi, která by za pár let doplnila benzinovou a hybridní variantu. V úvahu samozřejmě podle Hollise připadá plug-in hybrid nebo čistý elektromobil, autmobilka prý sleduje vývoj na trhu a podle toho se následně rozhodne. Je ovšem zajímavé, že před pár dny v interview pro Roadshow sdělil, že Toyota není příliš nakloněna plánům na elektrické SUV, eko-Rav4 tedy bude spíše plug-in hybrid.

Důvodem je samozřejmě v první řadě to, že si Toyota není jistá, jestli na EV reálně existuje trh, současný elektrický boom vnímá spíše jako uměle vyvolaný. A že ví, o čem mluví, od roku 2012 měla v USA elektrickou verzi RAV4 s technikou Tesly, ale moc velký zájem zákazníků nezaznamenala.