Novinky

Super GT 2018 Suzuka: Honda získává double i na domácí trati

Třetí závod letošní sezony japonských cesťáků Super GT se jel na okruhu Suzuka. Tam se kvůli častému testování zpravidla daří domácí Hondě a v letošní vyrovnané sezoně se to potvrdilo. Už v trénincích se obejvila tři NSX GT v první pětce, doprovázená dvojicí Nissanů GT-R a kvalifikaci nsxka zcela ovládla,  když vybojovala 1., 2., 3., 5. a 7. pozici na startovním roštu. Pustila nezi sebe jen LC 500 na 4. místě a GT-R na šestém.

Z pole position startující ARTA NSX GT vyhrála stylem start-cíl a předvedla přímo neuvěřitelnou rychlost, vedení v průběhu závodu ztratila jen na pár metrů po zastávce v boxech. Stejně suverénně druhý skončil tým Raybrig s NSX, v němž jezdí letos Jenson Button. Poslední místo na pódiu vybojoval KeePer TOM´S LC 500 a těsně za stupni vítězů dojel nejrychlejší Nissan GT-R stáje Calsonic Impul. O slušný výsledek přišel tým Keihin s NSX, který bojoval v průběhu závodu o 5. místo, ale dostal drive-through penalizaci za kolizi s jiným vozem.

Honda NSX-GT tak získala ve třech závodech dvakrát double (zvítězila i v úvodním závodě v Okayamě) a Raybrig, přestože zatím nevyhrál ani jednou, nyní o pouhý jeden bod vede průběžné pořadí před týmem Nismo.

Závod začíná až ve 48. minutě videa:

 

5 komentářů: „Super GT 2018 Suzuka: Honda získává double i na domácí trati

  • Super je vidět zase na čele – a rád si zavzpomínám na legendární „sajdo baj sajdo“ ješte s HSV 🙂 Obecně nejlepší na SGT je fakt, že ať vyhraje kdokoliv, vždycky je to „Japan Car“ a vždycky je to parádní podívaná, hlavně živě. Nebýt to tak daleko, na nějaký závod bych se zase podíval, ideálně právě na Suzuku, která je zaprvé dlouhá (jezdí se tam 1000 km, takže je víc času si to projít než na 300 km sprintech) a zadruhé jsem na ní bohužel nebyl.

    • Souhlas. Ale vypadá to, že už tam taky přichází móresy z Evropy, jako trestání závodních šťouchanců. I tak je to ale stále slušná řežba.

  • No konečně se nsx po těch letech ukázala ?

    • Snad to dotáhne do vítězného konce. Zatím je v nejlepší kondici, co byla.

Komentáře nejsou povoleny.