Novinky

Lexus RC 2019: facelift mu prospěl

Značka Lexus přiveze na pařížský autosalon omlazenou verzi kupé RC. Auto v rámci modelového roku 2019 prošlo modernizací a největší novinkou je bezpochyby přepracování předních světlometů, do nichž se vrátilo denní LED svícení, které bylo dosud zakomponované do nárazníku pod světlomety. Konečně. Bylo to sice odvážné a neotřelé, ale moc se mi to nelíbilo. Navíc nový tvar šípovitých světlometů kupátku přidal na sportovnosti. Méně zvlněný je i přední nárazník a došlo ke změně výpletu masky chladiče, což také věci prospělo…

Devatenáctipalcová kola mají u verze F Sport podobný design jako v případě modelů LC a LS, došlo též k přepracování zadního nárazníku s novými bočními štěrbinami a nový design mají i zadní svítilny, taktéž s výrazně pozitivním vlivem na celkový vzhled kupé. Troufám si tvrdit, že kdyby takhle vypadalo RC od začátku, mohlo se prodávat výrazně lépe. Mimochodem – denní LED ve tvaru písmene L se prý budou později objevovat i u dalších vozů značky.

V kabině RC se objeví analogové hodiny z modelu LC a těšit se prý máme i na některé nové materiály a barvy, možných kombinací bude sedm. Potěší také vylepšení dvoulitrového turbomotoru, měl by mít rychlejší odezvu a spontánnější akceleraci. Nové tlumiče a tužší silentbloky se navíc postarají o lepší jízdní vlastnosti. Facelift sportovní verze RC F bude patrně představen v listopadu na výstavě v Los Angeles nebo v lednu v Detroitu.