Novinky

SEMA 2018: Honda Open Air Vehicle, největší buggy na světě?

Honda má jednu takovou protivnou vlastnost – v každé třídě, kde má na americkém trhu zástupce, patří takové auto k nejprodávanějším. S jedinou výjimkou, kterou je pick-up Ridgeline. Ten se sice dožil druhé generace ale měl to nahnuté. Ať už byly důvody jakékoli, určitě bude chvíli trvat, než si model najde stálou klientelu a přesvědčí zákazníky, že mít pick-up, odvozený od osobního auta (Pilot), není zase tak špatný nápad. Každopádně neškodí Ridgeline trošku zpropagovat.

Proto se na tuningové výstavě SEMA představil koncept Honda Open Air Vehicle, což je buggy, vyrobená právě s využitím techniky ridge. Midsize pick-up dodal podvozek a zavěšení, karoserie však byla kompletně odstraněna, respektive přepracována do podoby otevřené  čtyřmístné buggy se slušným nákladovým prostorem a offroadovými tlumiči, pružinami a pneumatikami, takže vznikl takový (o dost) větší bráška modelu Honda Pioneer 1000.

Interiér si ponechal jako základ palubní desku ridgelinu, je však vyrobena z odolnějšího, omyvatelného materiálu, volant pochází pro změnu přímo z pioneeru a všechna čtyři sedadla se čtyřbodovými pásy zase z Civicu Type R. Ta jsou čalouněna taktéž odolným, omyvatelným materiálem, použitým u čtyřkolky. Takže pokud si libuješ v jízdě v terénu a neustálém krmení prachem, navíc v kombinaci s možností převážet spoustu nákladu, tohle může být kára přesně pro tebe. Tedy teoreticky, je to samozřejmě pouze studie bez šance na výrobu. Ale třeba to někoho inspiruje, nikdy nevíš. 😉

 

Jeden myslel na “SEMA 2018: Honda Open Air Vehicle, největší buggy na světě?

  • skoro by to mohlo jezdit Baja1000 bo jak se ten zavod jmenuje.

Komentáře nejsou povoleny.