Novinky

Proč ještě Toyota nemá elektromobil?

Toyota sice disponuje nejširším portfoliem hybridních modelů ze všech automobilek, nabízí i plug-in hybrid a má slušně našlápnuto také v oblasti vodíkových aut, elektromobily jsou ale zatím v nedohlednu. Proč tomu tak je?

Toyota tvrdí, že situaci okolo bateriových elektromobilů pozorně sleduje, ale od svých dealerů má informace, že poptávka po BEV je v současnosti stále ještě příliš malá a prodejci by prostě tento typ vozů nenašli dostatečně velký odbyt.

Toyota tedy s elektroauty vyčkává, to ale samozřejmě neznamená, že by současné trendy ignorovala. Automobilka slovy Jacka Hollise, šéfa značky pro USA, investuje v současnosti jak do vývoje hybridů, plug-in hybridů, vodíkových palivových článků i elektromobilů s cílem nabídnout v budoucnu co nejširší škálu elektrifikovaných vozů.

Při současné poptávce po BEV tedy elektrickou toyotu ještě nějaký čas neuvidíme, ale nedávné zprávy už potvrdily společný vývoj s Mazdou, která bude pro elektrické vozy dodávat rotační benzinový generátor. Toyota také potvrdila vývoj akumulátorů s pevným elektrolytem, které budou připraveny v roce 2022.