Novinky

Toyota Supra má českou cenu. „Trošku“ přestřelila :-O

Já vím, Toyota sice zpočátku tvrdila, že nová Supra A90 opravdu nebude levná. Pak ale otočila s tím, že poměr ceny a hodnoty bude pro fandy modelu přijatelný. Tak pro fandy možná, ostatní zůstávají jen nevěřícně zírat. Že bude auto začínat na rovných 1.800.000 tisíc, asi nečekal vůbec nikdo.

Je to totiž de facto stejně, jako 350koňový Porsche 718 Cayman S s manuálem (1.820.000 Kč) a jen o sto tisíc méně, že stejný model s PDK. Nebo přihoďte 62 tisíc a máte 400koňové Audi TT RS. Nebo jinak – BMW Z4 M40i, jehož techniku Toyota opatřila vlastní karoserií, je o zhruba 120 tisíc korun levnější. A to se stále bavíme o sportovních autech prémiových značek, téměř jistě s chudší standardní výbavou, ale stejně…

Já vím, že Nissan 370Z NISMO už dávno není novinka, ale stále je to dobré, konkurenceschopné auto. Sice je na stovce o necelou sekundu pomaleji, než supra, ale zůstane vám na účtu 550 tisíc korun na benzin a spotřební materiál (destičky, pneumatiky, samosvory, převodovky… 😉 )

Je zcela zřejmé, že Toyota supru nejen nevyrábí, ale ani (minimálně tedy u nás) nechce prodávat. Tak proč do té komedie s BMW vlastně šla?

7 komentářů: „Toyota Supra má českou cenu. „Trošku“ přestřelila :-O

  • Jojo, s tim Caymanem jsem to psal uz jinde. Ta cena neni vubec obhajitelna.
    Ale ona je ted vubec divna doba, vsechna nova auta jsou podstatne drazsi nez predchozi modely.
    Jsem zvedav, kam se to vyvrbi.

    • Supra třeba fakt bude lepší, než Cayman, ale proč to dokazovat stejnou cenou?…

  • Nejsem překvapen po té, co jsem se na web Toyoty nedávno díval kvůli GT86. Kdyby to byl vlastní vývoj, kdyby to bylo něco neobvyklého, kdyby, kdyby, kdyby… Ale vzít 100x zaplacený motor od BMW a udělat kolem něj kastli za 1.8M, to mi přijde úplně mimo a to předpokládám, že s rozumnou výbavou jsme tak na 2M. A když si vezmu, že Lexus RC F stojí od 2.145M, tak mi to přijde mimo už úplně.

    Jasně, Supra bude mnohem sportovnější než vcelku luxusní a těžké RC, nicméně sorryjako, 477 hp V8 od Lexe vs. 340 hp oturbený šestivál od BMW, není (pro mě) co řešit. Škoda. Ale každopádně se na to rád podívám a ještě raději bych se svezl.

    • Má pravdu, přecedo… 🙂

  • Tak jsem se mrkl na německé stránky – v základu 63k EUR, s Premium Packetem 65k Eur. To je aktuálně 1.615M a 1.665M.

    Tak nevím, o co se místní soudruzi snaží. Dovézt auto z DE každopádně není nic, co by stálo 150k, takže kdyby na věc přišlo, je to jasný.

  • LOL. A to se někteří báli, že se kvůli Supře nebude prodávat Toyobaru 🙂

  • ……poněkud zkratovité porovnání ceny Z4 M40i vs. Supra. Cena BMW vestejné výbavě ( jakou má Supra ) přijde na cca 2 miliony a cena se může vyšplhat ještě výš.

Komentáře nejsou povoleny.