Novinky

Supra A90: Toyota v Ženevě představila vyprodané auto

Autosalony zpravidla slouží automobilkám k tomu, aby tam ukázaly auta, která by pak časem chtěly úspěšně prodávat. Ale občas se objeví i výjimka, toto pravidlo potvrzující. V Ženevě se v evropské premiéře představila Toyota Supra, která už je ale v tuto chvíli vyprodaná. Tedy prozatím na rok 2019, předobjednávat lze auta z produkce 2020.

Na jednu stranu to vypadá, že Toyotě Supra nijak neublížila negativní mediální kampaň (jejíž hrdou součástí bylo i japan-cars 🙂 ) kvůli skutečnosti, že na autě mnoho japonského není, na druhou stranu je třeba vzít v úvahu, že plánovaná letošní kvóta pro Evropu je 900 aut, což není zase tak mnoho, aby z toho šlo vyvozovat nějaké závěry.

Vlastně Toyota může být ráda, že jich je tak málo, vzpomeňte na kolaps systému v UK kvůli 24 autům. 😀 Ale jak už jsem napsal vícekrát – najde se určitě dost zájemců, kterým se auto líbí a je jim jedno, že to je Toyota nebo že to naopak Toyota není. 😉 A pak mezi nimi budou i tací, co už zkoumají, co by se s tím dalo dělat. 🙂