Novinky

Nissan Z: nová generace sporťáku už příští rok! Co už víme?

Nissan nás sice už mnohokrát ujišťoval, že s novou generací sportovního vozu Z počítá, ale na druhou stranu se tváří, že má jiné priority a s uvedením do prodeje nespěchá. Vypadá to však, že jde jen o zastírací manévr, aby překvapení bylo o to větší. Co tvrdí nejčerstvější zdroje přímo z Japonska?

Nissan by měl u na podzim na autosalonu v Tokiu představit studii nebo dokonce prototyp sportovního kupé, které má být předobrazem podoby nového Z a o rok později, tedy na sklonku roku 2020 bude příští fairlady uvedena do prodeje na japonském trhu. Pro Evropu by to mohlo znamenat výstavní premiéru na Geneva Motor Show 2021 a zahájení prodeje někdy v průběhu roku 2021.

Nissan nedávno ujistil, že si sportovní auta bude vyrábět vlastními silami a nové, opět dvoumístné Fairlady Z by mělo dostat zkrácenou platformu Infiniti Q60 s rozvorem 2550 mm. Auto by mělo být dlouhé 4520 mm a široké 1890 mm. A to nejpodstatnější – downsizing bude přijatelný. 😉 Nové Z má dostat dvěma turby přeplňovaný V6 3.0 ve dvou výkonových verzích – slabší 305koňové a ostřejší 405koňové, v obou případech volitelně se šestistupňovým manuálem nebo sedmistupňovým automatem.

S roadsterem ale opravdu počítat nemáme, snad bude nové Z alespoň targa… Pokud jde o design, ten bude pravděpodobně evolucí stávajícího 370Z, aby bylo hned jasné, o jaké auto se jedná, IDx Nismo v titulce je jen a pouze moje posedlost tímto i po letech nádherným konceptem. 😉

3 komentáře: „Nissan Z: nová generace sporťáku už příští rok! Co už víme?

  • To jsou super zprávy, jsem moc zvědavý. Jen 4520mm je fakt hodně dlouhé auto, to je pro mě překvapení.

    • Snaha přiblížit se americkým muscle cars (tedy hlavně jejich prodejům 😉 ) je naprosto zřejmá. 🙂

  • Rozvor 2550mm a dĺžka vozidla 4520mm (metrove previsy na takého auto?), mimálne jeden z údajov bude zlý.

Komentáře nejsou povoleny.