Novinky

Toyota Granvia: nový minivan na bázi Hiace

Co se týče užitkových aut, v Evropě se Toyota spoléhá na rebrandované produkty PSA, ale v jiných částech světa vyrábí vlastní auta. Letos v únoru představila novou generaci modelu Hiace, určenou pro rozvojové trhy celého světa, ale nezůstává jen u nich.

Na australský trh míří teď minivan Granvia, což není nic jiného, než jedna z (mnoha) verzí řady Hiace, avšak výrazně vylepšená, zejména co se materiálů v interiéru týče. Konkrétně se jedná o osmimístnou osobní verzi, v níž nechybí dřevěné dekory nebo velkoryse tvarovaná, kůží čalouněná sedadla. A samozřejmě také nejnovější asistenty včetně adaptivního tempomatu a kvalitní infotainment včetně audiosystému s 12 reproduktrory.

Australská Toyota vidí tento model primárně jako hotelový shuttle, firemní mikrobus, ale nevylučuje ani použití coby luxusní rodinný vůz. V nabídce bude ve druhé polovině letošního roku s jediným turbodieselem a automatickou převodovkou, zatím ale nebyl blíže upřesněn.

Je zajímavé, že Toyota v poslední době na velkoprostorové modely docela sází, nedávno proměnila model Alphard v luxusní minivan Lexus LM. Že by další náznak, že budoucnost automobilizmu opravdu není v autech kategorie SUV? 😉