Novinky

Toyota 86: příští generace bude lepší, než supra

Šéf vývoje Toyoty Supra a současně i šéf projektu 86 Tetsuya Tada, v rozhovoru pro australský Motor řekl, že jeho cílem je, aby nová generace modelu 86 byla lepší auto, než současná supra.“ Musíme udělat novou 86, která překoná supru. To je to, co zákazníci očekávají,“ řekl doslova.

Vývojový tým pro novou 86 už podle Tady je sestaven, nicméně oficiální místa varují, že zatím není garantováno, že nástupce hachiroku opravdu bude(!). Což je pro mě tedy novinka, abych se přiznal, protože se to tak nějak už považuje za hotovou věc. Navíc se spekuluje, že by koncept nové 86 mohl být ukázán už příští měsíc na tokijském autosalonu.

Ale zpátky k tématu. Není zřejmé, v čem by podle Tady mělo být nové 86 lepší, než Supra. Jenže – víte co? Když nepočítám dynamiku auta, která stejně u 86 lepší být nemůže, když se jako motorizace zvažuje atmosférická dva-čtyřka z SUV Ascent, tak ten zbytek je lepší už teď. Tak proč vůbec taková prohlášení? 😉

4 komentáře: „Toyota 86: příští generace bude lepší, než supra

  • Ta beravná kombinace zelené a bronzu…..oooch…hned jsem zpět.. 😀

  • teda jako puvodni 86ka byla relativne pomaly a zabavny auto. Delat z toho nejaky performance uz postrada tu puvodni myslenku. Neni potreba, aby to melo 400 koni. S tim jmenem maji moznosti udelat legendu, jakou je MX5 a proti ni by to melo mirit.
    Nejak mi to nedava smysl, aby toyota udelala rychlejsi Supru, nekonkuruje si sama sobe pak??

Komentáře nejsou povoleny.