Novinky

Mitsubishi už láká na facelift nové generace L200(!)

Jsou to teprve dva měsíce, co Mitsubishi představilo novou generaci pick-upu Triton/L200 a prodej byl zahájen pouze v Thajsku, je to tedy skutečně žhavá novinka. Takže je velmi překvapivé, že vysoký manažer automobilky už teď hovoří o tom, co přinese jeho modernizace, kterou můžeme očekávat v roce 2027. Yoshiki Masuda, hlavní produktový specialista Tří diamantů, sdělil australským novinářům, že facelift přinese náhradu zadních bubnových brzd kotoučovými, což nejen že zlepší deceleraci auta, ale rozšíří množství dostupných funkcí asistenčních a parkovacích systémů.
Dalším vylepšením bude přechod na displejový přístrojový štít. Aktuálně má triton pouze sedmipalcový displej mezi klasickými kruhovými přístroji, ten by mohl být nahrazen obrazovkou s úhlopříčkou 12,3″ z outlanderu.

Masuda také potvrdil, že triton je kompletně projekt Mitsubishi, od vývoje, přes použití vlastního nového rámového šasi až po turbodiesel o objemu 2,4 l. Ten je také nově vyvinutý. Spolupráce s Nissanem a Renaultem se prý omezila na „výměnu některých informací“. Už nějakou dobu se proslýchá, že techniku tritonu převezme nová generace Nissanu Navara a případně i pick-up od Renaultu, pokud se takový vůz Francouzi rozhodnou prodávat.