Novinky

Mazda2 Sedan: facelift a více výkonu pro rok 2020

Mazda má hotovou modernizaci malého sedanu Mazda2 a její podobu neukázala na žádném autosalonu (přestože je na spadnutí výstava v Los Angeles) ale na speciální akci, pořádané …v Mexiku! Jednak se tam auto vyrábí, ale co je pro japonskou značku podstatnější – je to pro tento sedan důležitý trh – více než polovina tam prodaných nových vozů patří právě do segmentu malých aut.

Provedené změny jsou v podobném rozsahu jako v případě faceliftu hatchbacku Mazda2 pro Japonsko, Jedná se zejména o novou příď, kde došlo ke změně nárazníku, masky i světlometů. Vzadu došlo k úpravě nárazníku, jenž nyní nese chromové dekory, došlo k obměně designu 15″ a 16″ a interiér byl vylepšen novými předními sedadly a nejnovější verzí infotainmentu Mazda Connect.

Mazda 2 Sedan MY2020 také bude výkonnější, i když spíše symbolicky – motor 1.5 Skyactiv-G bude mít nově 110 koní při 6000/min a točivý moment 141 Nm při 4000 otáčkách, doposud to bylo jen 107 k a 140 Nm. Ale co – každý kůň dobrý. 🙂 Jízdní vlastnosti a kvalitu jízdy vylepšuje starší verze systému G-Vectoring Control.

3 komentáře: „Mazda2 Sedan: facelift a více výkonu pro rok 2020

  • teda ten predek se jim vylozene nepoved…

    • Ten mi asi nevadí, spíš ten baculatý profil. 😉

      • ten mi prijde tak nejlepsi 😀

Komentáře nejsou povoleny.