Novinky

Mitsubishi Mirage & Attrage: facelift pro MY2020

Tři diamanty v předstihu před autosalonem Thailand International Motor Expo 2019, startujícím za 10 dní, představilo podobu budgetového mini-hatchbacku Mirage a od něj odvozeného sedanu Attrage. Před pár dny zveřejněná teaserová fotografie vypadala docela slibně, ale skutečnost vylepšila stávající stav méně, než jsem čekal.

Změny přídě jsou určitě k lepšímu, už proto, že se oba vozy vizuálně sjednotí s ostatními modely Mitsubishi díky použití masky Dynamic Shield. Zpoza zamračených polykarbonátových krytů se na nás mračí LED světlomety, diody se objevují i v zadních brzdovkách a kromě optiky svítilen byl přepracován také zadní nárazník. Povedl se i nový design patnáctipalcových kol a vybírat lze ze dvou nových barev karoserie White Diamond a Sand Yellow (pouze mirage).

Interiér by měl díky použití nových, měkčených plastových materiálů působit hodnotněji, k čemuž by měly přispět i nové potahové materiály na sedadlech, tvořených látkou a koženkou nebo pouze koženkou se zvýrazněnými stehy a pipingem. Dominantou středového panelu je sedmipalcová obrazovka systému Smartphone Display Audio s Apple CarPlay kompatibilitou.

Ohledně technických změn, které auta také potřebují, zatím nejsou žádné informace, třeba si je Mitsubishi nechává až na autosalon.