Novinky

Toyota změnila názor: Corolla GRMN nebude

Když Toyota představila novou generaci modelu Corolla s poměrně dynamickým designem, objevily se četné vize, jak by mohla vypadat sportovní verze GRMN. Pak se představil sexy závoďák pro BTCC a Toyota spirálu spekulací ještě přiživila poznámkami ve stylu „Gazoo se teď zaměří právě na Corollu GRMN“ (dokonce od zástupce šéfdesignéra Toshia Kanei). Jenže uteklo pár měsíců a všechno je jinak.

Podle manažerů Toyoty „není Corolla GRMN momentálně v plánu a nechystá se ohledně ní žádné oznámení“. Sice padlo obvyklé „nic není nemožné, to-jooo“ ;-), nicméně určitě ne v příštích dvou-třech letech. Takovou dobu zpravidla vývoj trvá.

Od Toyoty teď ale můžeme očekávat ostrou verzi yarisu, která se s ohledem na aktivity značky v rallye dává smysl. Automobilka chystá premiéru tajemného modelu Yaris GR-4, moc toho o něm ale zatím nevíme, tedy až na spekulace, že by měl mít tříválec s turbem a pohon všech kol. V případě Corolly GRMN se proslýchalo použití motoru 1.6 Turbo, místo toho nás asi čeká jen optipaket GR Sport.

2 komentáře: „Toyota změnila názor: Corolla GRMN nebude

  • vidim podsviceni auta??? ze by se to nekdy vratilo zase tahle moda?

    • Mně by to nevadilo. 😉

Komentáře nejsou povoleny.