Novinky

Mazdu 3 trápí systém nouzového brzdění, musí do servisu

Nová generace sedanu a hatchbacku Mazda3 trpí, jako spousta jiných nových aut, dětskými nemocemi. Naposledy jsem informoval o nebezpečí ztráty kol, což byla samozřejmě trivialita, kterou napraví běžná kontrola před jízdou, která by se (alespoň občas 😉 ) měla provést. V tomhle případě ale už jde trošku do tuhého.

Stejně jako nedávno Nissan, i Mazda má problémy se systémem nouzového brzdění, který může auto bez varování zaflekovat, aniž by k tomu byl důvod a způsobit tak problémy ostatním řidičům v provozu. Mazda důvod problému blíže nevysvětluje, pouze oznamuje, že může dojít k „chybné detekci překážky“.

V USA musí do servisů více než 35 tisíc aut a některé z nich čeká poměrně velký zásah do vozidla. Novějším autům bude stačit přehrát software Smart Braking System na nejnovější verzi, dříve vyrobená auta ale dostanou navíc také nový přístrojový štít, head-displej a návod k obsluze, protože u nich je jiným způsobem řešen způsob deaktivace systému.

Lze předpokládat, že problém bude globálního charakteru, čerství majitelé trojky u nás tedy zřejmě také dostanou pozvánku. 😉