Novinky

Honda oznámila uzavření další továrny na auta. Skončí už v březnu!

Honda má, stejně jako ostatní automobilky, obavy z vývoje a směřování automobilového průmyslu a musí reagovat na předpovědi poklesu celosvětového trhu a současně potřebuje zajistit prostředky na vývoj eko- techniky, která vyhoví zpřísňujícím se limitům. Proto již před rokem oznámila uzavření továren v UK, Turecku a Japonsku (Sayama) a následně představila úsporný plán, který počítá s redukcí počtu modelů a jejich verzí.

A jak je vidět, nezůstane jen u toho. Honda oznámila, že uzavře továrnu na Filipínách, která vyrábí crossover Honda BR-V a malý sedan City. Fabrika má poměrně dlouhou tradici – funguje od roku 1992 a v současnosti zaměstnává zhruba 650 lidí.

Trošku neobvyklý byl průběh oznámení, prezident Honda Cars Philippines (HCPI) Noriyuki Takakura svolal shromáždění zaměstnanců na uplynulou sobotu a oznámil z předtočeného videozáznamu, že se továrna uzavře už příští měsíc, což je tedy dost narychlo. To vše za asistence početné ochranky, byla zde tedy zjevně obava z možných dopadů emotivních projevů nespokojenosti, k nimž samozřejmě také došlo.

Honda bude nadále auta na Filipínách prodávat a servisovat, dodávky modelů BR-V a City budou nejspíš zajišťovány z jiných výrobních kapacit v regionu.

Jeden myslel na “Honda oznámila uzavření další továrny na auta. Skončí už v březnu!

  • Kdy Honda zavře fabriky v EU (Turecko, UK)?
    Na netu o tom píšou více článku a někde je psáno, že DO roku 2021 (= ještě letos), nebo V roce 2021.
    Víte někdo, jak to tedy je?

Komentáře nejsou povoleny.