Novinky

Toyota Hilux: unikla podoba faceliftu MY2021

Není žádným tajemstvím, že Toyota pro letošek plánuje modernizaci pick-upu Hilux, ale doposud o ní nebylo nic známo. Na webu milelemotors se však objevily fotografie, které vypadají jako scany z oficiálního katalogu nebo prezentace, ale může se jednat i o rendery na základě oficiálních snímků, což se občas používá, aby se utajil zdroj. Každopádně ukazují poměrně výrazné změny, které dramaticky vylepší vzhled auta.

Provedené úpravy vzhledu přibližují hilux většímu pick-upu Tacoma – zvětšila se maska chladiče, která má pozměněný tvar, musely jí částečně ustoupit i světlomety, které mají v top verzi bi-LED techniku, nové jsou i zadní LED svítilny.

A to nemusí být náhoda, Toyota údajně zvažuje, že v další generaci oba pick-upy nahradí jeden – a to nejspíš právě hilux, který je celosvětově rozšířenější a prodávanější. Nabídka laků se u modernizované verze rozšířila o tři nové barvy (Emotional Red, Dark Blue, Oxide Bronze), přibyly některé černě lakované plasty a změnily se také designy 17 a 18″ kol.

Po stránce techniky nejspíš zůstává vše při starém, ve hře je však výkonná verze GR Hilux s šestiválcovým turbodieselem, ta ale zatím nebyla potvrzena oficiálně. Prodej Toyoty Hilux MY2021 se očekává na sklonku letošního roku, na některých trzích pak zkraje toho příštího.