Novinky

Honda si přihlásila označení Motocompacto. Chystá se novodobé Motocompo?

Hondu Motocompo určitě dobře znáte a to i přesto, že se vyráběl pouhé dva roky – v osmdesátých letech nesl toto označení skládací skútr, navržený tak, aby se vešel do zavazadlového prostoru tehdejších malých hatchbacků City a to včetně modelu City Turbo, s nímž bývá často fotografován. Rozměry složené motorky činily pouze 1185 x 240 x 540 mm. Zájem zákazníků údajně předčil očekávaní Hondy, ale i přesto byly prodeje malé, nevyrobilo se ani 54 tisíc exemplářů, z futuristického kufru na kolečkách se ale stal doslova kult. Honda prostě zase jednou předběhla dobu, takové přibližovadlo zkraje osmdesátek nepotřebovali asi ani v Japonsku. 😉

Ale teď je jiná doba a vypadá to, že to Honda chce zkusit znova. Nechala si totiž registrovat označení Motocompacto, které se nápadně podobá původnímu motocompu. To by mohlo znamenat, že značka plánuje další přibližovadlo v podobném stylu. Honda teď s novými generacemi motocyklů Monkey a SuperCub jede na retro vlně a novodobé motocompo by mohlo mít šanci oslovit současné zákazníky, kteří dnes řídí rozličné elektrické koloběžky a další samohyby.

Pokud by se Honda Motocompacto dostala do výroby (samotná registrace označení ještě nic neznamená, koneckonců už v roce 2011 se představil v Tokiu koncept Motor Compo, z něhož nic nebylo), jednalo by se nejspíš o elektroskútr s výměnnými bateriemi. Tak držte palce, mohl by se zrodit další kult, tentokrát třetí dekády 21. století. 😉 Mimochodem – motocompapcto by také mohlo potvrzovat teorii, že dojde k oživení původního hatchbacku City s technikou Honda e a nové city a skládací skútr se budou nabízet souběžně, jako na počátku osmdesátek.

2 komentáře: „Honda si přihlásila označení Motocompacto. Chystá se novodobé Motocompo?

  • tak to jsem dost zvedav… by byla pecka tohle ozivit 🙂

    • Frikulínů, co by si to pořídili, je dnes myslím docela dost, uvidíme. 😉

Komentáře nejsou povoleny.