Novinky

Mazda MX-30: připravuje se benzinová verze!

Když se objevila bateriová Honda e, zaregistroval jsem spoustu hlasů, že by Honda měla vyhodit elektrický pohon a udělat také benzinovou verzi. Něco takového se určitě nestane, ale chystá se benzinová verze úplně jiného bateriového elektromobilu (u kterého po tom asi nikdo netouží…) – Mazdy MX-30.

Elektromobil MX-30 překvapil kromě podivného designu také poměrně malým jízdním dosahem a hovořilo se o možnosti vybavit jej později wankelovým range extenderem, informace o benzinové verzi je ale úplně nová.

Mazda oficiálně oznámila, že MX-30 dostane mild hybridní systém, používaný u modelů Mazda3 a CX-30, tedy s dvoulitrovým Skyactiv-G v kombinaci se startovacím generátorem, 24V elektrickou síti a větším akumulátorem, podporujícím spalovací motor při akceleraci.

Detaily zatím nejsou známy, Mazda zatím ani neprozradila, na kterých trzích bude model MX-30 e-Skyactiv-G prodávat, k dispozici jsou pouze oficiální fotografie. Ty ukazují, že auto bude na pohled identické s elektro verzí, jediným rozdílem je označení na zádi.

2 komentáře: „Mazda MX-30: připravuje se benzinová verze!

  • ma to smysl, kdyz uz je cx30 apod.?

    • To je těžká otázka, dnes platí, že čím víc je SUV v nabídce, tím líp. 😉

Komentáře nejsou povoleny.