Novinky

Lexus IS 500 F Sport Performance: nový sportovní sedan s V8

Lexus IS F má konečně nástupce! Sice si dal jednu generaci pauzu a už se nejmenuje IS F, ale je to (víceméně) IS F. Lexus IS modelového roku 2022 dostane verzi, pojmenovanou IS 500 F Sport Performance a to podstatné bude mít – atmosférický benzinový V8 z kupé RC F o výkonu 482 koní při 7100 otáčkách a točivém momentu 536 Nm při 4800/min, jenž roztáčí zadní kola prostřednictvím osmistupňového automatu.

Co IS 500 F Sport Performance nemá, je agresivní bodykit, liší se pouze černými rámy oken, dvěma páry koncovek výfuku a výraznějším difuzorem zadního nárazníku, dokonce i design 19″ kol Enkei je spíše elegantní, než sportovní. Ani sedadla nešokují výraznými bočnicemi, barevnými kombinacemi čalounění nebo kontrastním prošíváním. Je tedy jasné, že se nechce měřit s auty jako je BMW M3 nebo Mercedes-AMG C63, ale současně chce nabídnout podobnou dynamiku. Sedan váží 1765 kg, tedy o 65 kg více, než verze s V6, ale třeba zmíněná kola ušetřila celkem 3 kg neodpružených hmot.

IS F Sport Performance umožňuje řadu různých režimů mapování elektroniky auta včetně módů Sport a Sport+, které potřebným způsobem upraví nastavení motoru, převodovky a řízení. Podrobnější informace budou k dispozici později, prodej je naplánován až na podzim letošního roku.

4 komentáře: „Lexus IS 500 F Sport Performance: nový sportovní sedan s V8

  • Tak to je paráda! Moc mě neberou kola, ale to je fuk, důležité je V8 pod kapotou. Sedačky určitě taky půjdou i v jiné barvě, ale to je vlastně úplně jedno, protože to tady stejně nebude… Zkurvený ekofašismus:-((

    • Jo, kola jsou divná, ale na zimu postačí. 😉

      To už je přece jedno, když se do dá dovézt, akorát se to prodraží…

    • hlavne ze to existuje… spousta automobilek na to kadi a z V8 je uz davno V6 turbo. Lexus saves the day.

      • Spousta? V8 snad už do nového auta nedává nikdo, možná Cadillac. Kdo by to od „hybridního“ Lexu čekal…

Komentáře nejsou povoleny.