Novinky

Toyota GR 86: drsné koncepty od GR Parts

Letošní léto není klasická „okurková sezona“, jakou jsme v tomto období vždy zažívali. Spoustě automobilek asi už došla trpělivost s nekonečným odkládáním a rušením autosalonů a tak tu máme tentokrát spoustu zajímavých novinek. Neobvykle aktivní je hlavně Toyota, která nám už ukázala novou tundru, speciální edici supry a nový land cruiser. Teď se můžeme pokochat dvěma kreacemi divize GR Parts na téma Toyoty GR 86.

Ta první se jmenuje Toyota GR 86 GR Parts Concept a je to překvapivě koncept. Tedy jedná se o studii dílů, které jsou dle tvrzení Gazoo ve vývoji. Což samozřejmě neznamená, že budou dokončeny (spíš ne), ale pozornost určitě vyvolají, protože jsou všechno, jen ne decentní a konzervativní. Obzvláště divoká je příď s novým nárazníkem, velkým lipem a bočními spoilery. Ty navazují na masivní nástavce předních blatníků s výdechy, které přechází v neméně robustní prahy s nasávacími otvory pro chlazení zadních brzd. Rozšířily se i zadní blatníky, tvořící jeden celek s ostře řezaným nárazníkem s integrovaným difuzorem a dvěma páry koncovek výfuku. A na víku kufru je správně japonské křídlo. 🙂 Auto má snížený podvozek, 19″ chromová kovaná kola, účinnější brzdovou soustavu, vyztuženou karoserii a modifikovaní sání a výfuk pro zlepšení parametrů motoru.

Toyota GR 86 GR Parts má také modifikovaný nárazník s bočními spoilery a lipem, robustní nástavce prahů, nový zadní nárazník s difuzorem a čtyřmi koncovkami výfuku, ducktail křídlo, ofuky bočních oken a kýčovitou krytku víčka nádrže. I tady byla použita 19″ kovaná kola, sportovní podvozek a silnější brzdy. V tomto případě došlo i na modifikaci interiéru, všimněte si nezvyklých dekorů z recyklovaného karbonu. V tomto případě by se některé díly mohly dostat do katalogu příslušenství.

3 komentáře: „Toyota GR 86: drsné koncepty od GR Parts

  • Recycled carbon je hnus fialovej, kde je blicí smajlík? Ale chci ta kola, to je bomba!

    • Nevypadá do dobře v BMW i3 a v 86 taky ne. 🙂 Kola se fakt povedla.

      • ale ma to auto slusnej potencial k tuningu… budou krasny kousky.

Komentáře nejsou povoleny.