Novinky

Honda e-Drag a N-One K-Climb v novém outfitu

Jak jistě víte, kvůli covidu byl letos zrušen kultovní tuningový Tokyo Auto Salon, na který měla Honda v lednu připraveny dva zajímavé koncepty, které představila alespoň prostřednictvím fotografií. Byla to elektrická Honda e-Drag pro závody ve sprintu a kei miniauto N-One. Těmto autům jsem se věnoval v samostatných článcích, které najdete níže. Ale proč o tom píšu. Teď jsem úplnou náhodou narazil na fotografie obou konceptů v úplně jiném barevném provedení. A musím říct, že mnohem povedenějším, pokud tedy mohu soudit podle (bohužel) opět nepříliš kvalitních snímků…

Pokud vás zajímají nějaké ty nové podrobnosti, není jich mnoho. Víme teď, že Honda e-Drag má mimo toho dříve zmíněného ještě závodní hliníková sedadla Kirkey, akrylátová okna namísto skleněných, zavěšení kol z Civicu, šestibodovou ochrannou klec, slicky a systém, umožňující pomocí burnoutů zahřát pneumatiky na optimální provozní teplotu.

Pokud jde o Hondu N-ONE K-Climb, ta dostala panely karoserie z karbonu, stavitelné tlumiče, pneumatiky Yokohama Advan Fleva a taktéž šestibodovou ochrannou klec. Vše ostatní již bylo řečeno v předešlém článku. V obou případech jde pouze o showcary, Honda nemá v úmyslu je skutečně využít v nějaké domácí motorsportové soutěži, tím méně vyrábět. To je sice škoda, ale i tak je hezké vidět, že Hondu závodění stále inspiruje.