Novinky

Suzuki Jimny Kimun Kamui: horské božstvo od japonských studentů

Na Tokyo Auto Salon už řadu let vystavují své práce také studenti technické školy Nihon Automotive College (NATS) a letos tomu nebylo jinak. Teď se podíváme na jejich projekt Kimun Kamui, což v překladu znamená Bůh hor. K přestavbě posloužila JDM verze Suzuki Jimny Sierra z roku 2019 a klíčovým prvkem úpravy jsou namontované portálové nápravy, zajišťující výrazné zvětšení světlosti – o 152 mm. Nelze si také nevšimnout, že je jimny pětidveřové, NATS tak předběhlo samotnou automobilku a prodloužilo vůz o 400 mm. Prostornost a využitelnost auta pro horské expedice umocňuje střešní stan Feldon Shelter.

Jimny bylo dále vybaveno vnějším ochranným rámem celé karoserie, na němž je připevněna světelná rampa. Další rám, vystupující z ocelového předního nárazníku (s navijákem) zase chrání z karoserie vystupující kola Black Rhino Riot, obutá do terénních pneumatik Toyo Open Country. Na rozdíl od podobné úpravy z Evropy si studenti NATS nemyslí, že bude k pohonu stačit atmosférická patnáctistovka. Motor dostal turbo GReddy, blow-off ventil a úpravu ECU, což přineslo příjemných 124 koní a 179 Nm. Není to sice žádný zázrak, ale mnohem lepší, než sériových 102 k a 130 Nm. Interiér dostal černý strop, kožené čalounění sedadel, budíky GReddy Sirius, audiosystém Diecock a infotainment Alpine X9NXL.

NATS Suzuki Jimny Kimun Kamui je samozřejmě pouze showcar, není určen k prodeji. Ale zajímalo by mě, co škola pak s těmito všemi auty dělá, už by jich musela mít pořádně plné parkoviště, pokud by si je nechávala.

Jeden myslel na “Suzuki Jimny Kimun Kamui: horské božstvo od japonských studentů

  • to uz bych se bal, ze se s tim prevratim… to teziste asi fakt nic moc vzhledem k sirce.

Komentáře nejsou povoleny.