Novinky

Mitsuoka RockStar Only1: poslední vyrobený kus je světový unikát

Řekli byste, že je přestavba Mazdy MX-5 s označením RockStar už skoro tři a půl roku stará? Nejmenší japonská automobilka, živící se přestavbami kdečeho v kdeco, představila roadster ve stylu Corvette Stingray už na podzim 2018 s plánem na výrobu 200kusové série se základní cenou ne až tak šokujících 1,05 milionu. Však se po nich jen zaprášilo, o čtyři měsíce už byly všechny kousky prodány, respektive rezervovány. Dalšího dva a půl roku pak trvala výroba celé série.

Teď se však Mitsuoka pochlubila, že modelů RockStar vlastně vyrobila 201 a tenhle je ten úplně poslední. Musí to být zvláštní pocit, mít auto, které je jen jedno jediné na světě (to, že si pod zadní nárazník yarisu přiděláte silikonový šourek, se nepočítá 😉 ). A jediná svého druhu je tahle Mitsuoka RockStar 2.0 LHD Only1. Tak se pojďte podívat, v čem je unikátní.

První odlišnost prozrazuje už samotný název – jako jediné má volant na správně straně ;-). Přestavoval se totiž exemplář MX-5, určený pro kanadský trh (snad tam nebude chybět 🙂 ). Ale asi moc ne, protože má šestitupňový automat, o ty moc mezi zákazníky Mazdy MX-5 rvačka není. Další rozdíl se nachází pod kapotou, kde najdete dvoulitr s výkonem 184 k a točivým momentem 205 Nm, předešlých 200 kousků se muselo spokojit s patnáctistovkou. RockStar v této specifikaci váží 1130 kg. Změny proběhly i v interiéru, střed výplní dveří je čalouněn červenou kůží a ze stejného materiálu jsou i sedadla s černým kontrastním proužkem uprostřed.

Mitsuoka na tomhle autě dost vydělá. Získá jej totiž výherce loterie, jenž si koupí los za 500 000 jenů (100 000 Kč) a k dispozici jich bude pouhá stovka. Tedy abych byl přesný – za půl milionu výherce získá privilegium zaplatit za RockStar 2.0 LHD Only1 částku 9 900 000 jenů, což je 1,98 milionu korun. Mitsuoce ale do kasičky přibude celkem skoro 12 milionů korun. jestli této nabídce nemůžete odolat, pospěšte si, výrobce bude přijímat „sázky“ pouze do 14 února, ale jsem si jistý, že vyprodáno bude mnohem dřív. Pokud už není…

3 komentáře: „Mitsuoka RockStar Only1: poslední vyrobený kus je světový unikát

  • Jen upřesnění: pokud nějaká Mitsuoka byla v Evropě, pak jedině jako 2.0, nikoliv „japonská“ 1.5. A její cena tady vč. DPH byla „trochu“ jinde než ta japonská – 68k EUR, tedy tehdy to vycházelo na 1.8M CZK.

    Z Rock Star jsem byl totiž tak nadšen, že jsem si psal s monackým zastoupením Mitsuoky pro Evropu. Samozřejmě, když řekli cenu, moje nadšení bylo dál už jen platonické a občasný dotaz na gugle a mobile.de zatím žádnou rockovou LHD hvězdu na prodej neukázal, vždy pouze nějaký RHD kousek s 1.5 za cenu nemálo strašidelnou.

    • Takže z té 200ks série byly podle Monaka nějaké LHD a dokonce 2.0? Mitsuoka to oficiálně vůbec nepotvrdila, proto je to Only1…

      • To nevím, protože nevím, zda si to někdo objednal – je klidně možné, že se to tady neprodalo vůbec. Kdybych si to objednal, přijde mi 2.0, ale na sklad se to podle mě nedělalo. Ani monacká Mitsuoka to neměla jako předváděčku, mají pouze Himiko.

Komentáře nejsou povoleny.