Novinky

Tohle jsou nejlepší auta pro mladé Američany. Chtěli byste s nimi jezdit?

Jakými auty jste chtěli jezdit, když vám bylo osmnáct, dvacet, pětadvacet? Předpokládám, že jinými, než kterými jste jezdili, protože na vlastní většinou nebylo, tím méně na nějaké auto snů. Já třeba proháněl favorita rodičů – a to jsem byl mezi vrstevníky docela king. 😉 No, v Americe doba pokročila, tam vám nejlepší auto dneska už doporučí odborníci. Jenže když vám povím, že jde o experty z organizací IIHS a Consumer Reports, nečekejte žádný Type R nebo 86. Na druhou stranu, s některými vozy bych si i přesto uměl představit své rané motoristické zkušenosti. 😉

IIHS a CR sestavily tři skupiny doporučených aut – Nejlepší nová auta, Nejlepší ojetá auta a Dobrá volba pro teenagery …a asi tušíte, že top prioritami byla bezpečnost a nízké provozní náklady. Mezi novými vozy dominují japonská auta – Mazda3, Subaru Legacy a Honda Odyssey, které doplňuje Hyundai Santa Fe a Chevrolet Trailblazer. Pokud jde o ojetiny, nejlepší mezi malými auty je podle autorit Ford C-Max Hybrid (MY2014-2015), následovaný Mazdou 3 (MY2014 a novější) a Chevroletem Volt. V segmentu midsize sedanů je topka Subaru Legacy (MY2013+) a mezi full-size Toyota Avalon (MY2015+).

Některé značky (Acura, Lexus, Honda) tvrdí, že SUV už nesou mezi mladými takový hit, protože teenageři nechtějí jezdit v autech, jaká mají rodiče (podobný trend zlomil před lety vaz minivanům, které vytlačily právě SUV), ale pokud po něm GenZ zatouží, měla by to být Mazda CX-5 (MY2014+), respektive Ford Edge, pokud preferuje něco většího. A případní zájemci o minivan by měli preferovat Toyotu Sienna. Ve druhém sledu dobré volby se nachází opět Mazda3, tentokráte modelový rok 2011-2013, dále pak Toyota Prius V (MY2012-2014), Ford Taurus (MY2011) a Nissan Rogue (X-Trail, MY2014-2020).

Jeden myslel na “Tohle jsou nejlepší auta pro mladé Američany. Chtěli byste s nimi jezdit?

  • O.M.G. To jsou teda doporučení. Nevím, kdyby mi bylo 20 a více tak to je určitě sedan nebo kupé. Já, když mi bylo dvacet (22) tak jsem měl to štěstí jezdit autem rodičů a to Mazdou 626 sedan 2,0Diesel ročník 1989! A na tu dobu to byla parádní kára mezi těmi všemi favority. Potom to v roce 1996 byl Civic 1,5 VTEC a to bylo super auto opět mezi Octavií 1. To byla pěkná doba. Pak přišel Legend coupé 2g a to už bylo úplně o něčem jiném. Rád vzpomínám.

Komentáře nejsou povoleny.