Novinky

Honda ZR-V: premiéra v Japonsku

Nový globální kompaktní crossover Honda ZR-V už známe, protože se nedávno představil nejprve v Americe, kde ponese označení HR-V. Nyní však proběhlo oficiální představení na domácím trhu, což přináší v první řadě možnost vidět auto, které se v příštím roce objeví i v Evropě, na nových fotografiích. Ty ukazují jediný rozdíl v oblasti designu – výplet masky chladiče netvoří plástve, ale svislé lamely, tak trochu ve stylu vozů značky Maserati. Nevím, jak to vidíte vy, ale mě se takhle líbí ZR-V víc, i když se tím zase o něco více vzdaluje tomu, na co jsme byli doposud u Hondy zvyklí.

Další odlišností od US HR-V je už pouze nabídka motorů. Zatímco v Americe se bude prozatím prodávat pouze s atmosférickým dvoulitrem, v Japonsku bude mít, stejně jako u nás, hybridní systém e:HEV s dvoulitrovým benziňákem z Civicu e:HEV. Specifikem JDM pak bude možnost pořízení se stejným motorem, jaký má Civic, tedy se čtyřválcem 1.5 VTEC Turbo (178 k při 6000 otáčkách, 240 Nm v intervalu 1700-4500/min), zkombinovanou už tradičně výhradně s převodovkou CVT. V Japonsku půjde obě motorizace kombinovat s pohonem předních i všech čtyř kol. Podrobnější technické informace budou k dispozici v září, kdy se Honda ZR-V začne v Japonsku prodávat, nicméně už teď tam lze auta objednávat do výroby.

5 komentářů: „Honda ZR-V: premiéra v Japonsku

  • S tím hybridem to bude určitě fajn svezení 🙂

    • Jo, to už pojede super i s AWD. 🙂

      • No snad dorazí AWD i k nám do Evropy.

  • no s 1,5 NA to musi bejt nedobrej zazitek… Co jsem videl ty USA verze ve videich na yt, tak ten dvoulitr je tak tak akorat, spis minimum vykonove.
    Hybrid bude fajn asi.

    • Doteď měli R18, takže si určitě polepšili, ale nijak dramaticky. Nechápu, proč mu nedají 1.5 Turbo, nemusí snad kopírovat každý obchodní model Toyoty… 😉

      S 1.5 atmo máme přece vlastní zkušenosti. 😉 Těžko říct, o kolik je ZR-V těžší, než předchozí HR-V.

Komentáře nejsou povoleny.