Novinky

Nissan: přehled novinek pro Tokyo Auto Salon 2023

Nissan představil téměř všechny exponáty pro blížící se tokijský tuningový autosalon, tak se pojďte podívat, co se v lednu na stánku značky objeví.

Asi nejdůležitější novinkou je Nissan Fairlady Z Customized Edition, což je de facto produkční verze konceptu z počátku letošního roku, která se v průběhu příštího roku začne prodávat, minimálně v Japonsku. Vypadá to, že studie přešla do finální verze beze změn – a to včetně oranžového laku. Bohužel to nedopadlo dobře pro pro nástavce blatníků, což je samozřejmě trošku škoda.

Hodně zajímavý je koncept Cube Refreshed & Retro. Ano, opravdu Cube! Tahle sympatická asymetrická dodávka z Evropy zmizela pro nezájem zákazníků už cca po dvou letech prodeje (2011), ale v Japonsku se prodávala ještě v roce 2019, tedy celkem 11 let. A teď se vrací ve vytuněné verzi. Velmi současný vzhled mu zajišťuje dvoubarevný lak, nová kola, decentní polepy, nová optika světlometů a pár dalších drobností.

Nemůže samozřejmě chybět nové MPV Serena – a to včetně verze Autech, jenž připravil ještě modifikaci x-trailu. Čerstvé JCOTY Nissan Sakura a elektrický crossover Ariya. budou představeny ve verzi pro car-sharingovou firmu z Kjóta a zajímavá také asi bude kolekce minivanů Caravan k 50. výročí modelu. Mělo by jich být osm a to v různých tématických modifikacích – pochopitelně včetně elektrické s technikou z leafu. Nismo se samozřejmě musí pochlubit letošním šampionem Super GT a jako překvapení si Nissan ponechává šestikolový kei Roox.