Novinky

Mitsubishi Triton Sport Edition: speciální edice pro Austrálii

Mitsubishi L200 přichází na australský trh v rámci modelového roku 2023 se dvěma novinkami. Skončil benzinový čtyřválec a – což je zajímavější – nabídku rozšířila specifikace Triton Sport Edition, která je omezena na 400 kusů. Vychází z verze Dual Cab GLS Deluxe a přidává řadu speciálních prvků. Maska, kryty zrcátek, kola a zadní nárazník dostaly tmavou povrchovou úpravu, jediným kontrastním prvkem tak zůstává chromový Dynamic Shield.

Sportovní švih tritonu přidává červená spodní ochrana motoru, prahové lišty a rychlé pruhy na karoserii a kožená černá sedadla k kabině mají červené prošívání. Stejně jako u ostatních tritonů je pod kapotou naftový čtyřválec s výkonem 181 koní a točivým momentem 430 Nm. Kombinovat se dá se šestistupňovými převodovkami, manuální i automatickou. Vyrábí se s pohonem zadních nebo všech čtyř kol. Mitsubishi Triton Sport Edition jde společně s dalšími MY2023 do prodeje v prosinci.

Půjde patrně o jednu z posledních edicí pro L200, Mitsubishi už finišuje vývoj nové generace pick-upu, která by se měla představit už koncem příštího roku.