Novinky

Subaru Impreza (2024): nová generace oficiálně

Čekání je u konce. 🙂 Subaru představuje na L.A. Auto Show novou generaci kompaktního hatchbacku Impreza pro modelový rok 2024 a nebylo to nakonec zase tak dramatické, jak si někteří (včetně mě 😀 ) mysleli. Nevím ani proč, ale čekal jsem, že se v této šesté generaci modely Crosstrek a Impreza designově nějak odliší, ale nestalo se. Takže Impreza MY2024 je prostě crosstrek bez zvýšeného podvozku a plastového „off-road“ bodykitu.

To ale neznamená, že by bylo s imprezou něco špatně. Crosstrek je pěkné auto a impreza bez vopičáren ještě hezčí, rozhodně pohlednější, než ta současná, takže je vlastně všechno OK. Interiér je na tom podobně. Designově identický, ale místo fádní šedé v černé a se sportovněji vyhlížejícím čalouněním, zatraktivněným červenými kontrastními prvky. A s Harman/Kardon audiosystémem a profilovanými zadními sedadly v nejvyšší americké výbavě RS. 🙂

Co se techniky týče, nechystá se žádné překvapení. Standardně stálý pohon všech kol, CVT (se simulovanými osmi stupni a pádly pod volantem) a dva benzinové motory – dvoulitr se 154 k a 197 Nm a pro top výbavu 2,5litr se 185 k a 241 Nm. U nás budou samozřejmě hybridizované verze, jejich specifikace ale budou k dispozici později, patrně při premiéře japonské verze, kterou lze očekávat ještě do konce roku. Impreza 5D jde v Americe do prodeje na jaře 2023, sedan v této generaci vůbec nebude.

5 komentářů: „Subaru Impreza (2024): nová generace oficiálně

  • Z venku hezká, ale interiér s tabletem teda nic moc, Honda a Mazda jsou s interiéry jinde.

    • Ten tablet by byl OK, kdyby ho ještě neorámovali těmi výdechy, takhle to vypadá jako nějaké SUV z konce 90. let. To už mi vadilo u Crosstreku.

  • Mě přijde, že se Subaru podařilo uvést na trh 10 let staré auto. Navíc interiér ani na promofotkách nevypadá nic moc.

    • Ale to je přece u Subaru už za ta léta taková milá tradice. 😉
      Každopádně komunita na fcb skupině auto zhejtovala úplně brutálně. Přitom je to za posledních 10 let rozhodně nejhezčí auto. Vadí hlavně podobnost s Focusem, která tam opravdu trochu je, i když na riziko záměnu bych to fakt neviděl. 😉

      • Focus v tom teda nevidím, o jaké komunitě mluvíš, j-c nebo subaru?

        Nejhezčí to podle mě není, mě se líbí Outback. Ten navíc staře nevypadá, podobně jako třeba 911 je to prostě nadčasové a de facto nový design nemá už asi 3. generaci, jen se postupně faceliftuje. Naopak Impreza osciluje od moc pěkných aut po hodně slabá a tohle je podle mě z ranku slabých, něco jako 3. generace, kde udělali STi na hatchbacku. To taky vypadalo out už když to vyjelo.

Komentáře nejsou povoleny.