Novinky

Mazda6 (2023): limitka 20th Anniversary Edition a lehká modernizace

Mazda představuje speciální edici modelu Mazda6, oslavující 20. výročí modelu. Kořeny samozřejmě sahají do 70. let, kdy se vyráběl typ Capella (616) a následně 626, od roku 2002 však Mazda používá jméno Mazda6. Sedan a kombi Mazda6 20th Anniversary Edition jsou dostupné pouze s laky Artisan Red Premium Metallic a Rhodium White Metallic, interiér je čalouněn kombinací hnědého syntetického semiše Leganu a kůže Nappa ve stejné barvě, doplněnou o černou kůži s hnědým prošíváním. Na blatnících je umístěn nápis s označením edice, stejně jako na hlavových opěrkách. Auta mají i speciální design leštěných 19″ kol, vysoký stříbrný lesk má i maska chladiče.

Edice je k dispozici pouze v Japonsku a Austrálii, pro jednotlivé trhy se liší motorizace. Na JDM je k dispozici pouze s turbodieselem 2,2 l (200 k, 450 Nm), v Austrálii zase s benzinovým 2.5 Turbo (235 k, 420 Nm). Zákazníci mohou volit mezi pohonem předních nebo všech kol, převodovka je výhradně automatická šestistupňová. V Japonsku jde do prodeje ještě před koncem roku, v Austrálii zkraje příštího roku.

Mimo to Mazda oznámila vylepšení modelového roku 2023 pro celou škálu šestky, které je už asi poslední… Zmíněné motory prošly mírným zlepšením parametrů, nafťák teď dává 200 koní a 450 Nm, benziňák 235 koní a 420 Nm, byly vylepšeny i křivky průběhu točivého momentu a došlo k přepracování softwaru automatu, takže řadí rychleji a lépe reaguje na povely plynového pedálu.