Novinky

Toyota nejspíš skutečně vyvine novou EV platformu

O Toyotě se v souvislosti s elektromobily poslední dobou hodně mluví. Nejprve proto, že Toyota hlasitě kritizovala překotný přechod na BEV, poté přišlo překvapení kvůli ambiciózním plánům s rychle vyvinutou platformou e-TNGA a naposledy proto, že Toyota údajně zjistila, že tato strategie byla špatná a je třeba začít téměř od začátku. Nyní se ukazuje, že tyto zákulisní informace byly správné a největší automobilka světa musí své plány na elektromobilitu výrazně přepracovat.

Japonský zpravodajský web Asahi Shinbun dává do souvislosti změnu prezidenta, kdy Koji Sato střídá Akia Toyodu, primárně s problematickou adaptací firmy na elektromobily a zejména pak se špatně zvolenou strategií jejich vývoje a výroby. Tedy zaměření Toyoty na hybridní platformu e-TNGA, kombinující díly klasické TNGA s centrálním segmentem pro uložení akumulátorů.

Toyota je prý rozhodnuta rozdat si to v oblasti elektromobilů s Teslou coby leaderem a vyvinout novou, plně variabilní skateboardovou platformu. Ta má být hotová v roce 2027 a první auto na ní vyjede už v tento rok, nejpozději v roce 2028.

Jeden myslel na “Toyota nejspíš skutečně vyvine novou EV platformu

  • Jen prosím ať se z Toyoty nestane „Mitsubishi 2.0″… Zhroucení do všednosti dementní BEV pandemie tohoto pevného bodu motoristů by byl asi poslední kapka v poháru frustrace…

Komentáře nejsou povoleny.