Novinky

Mazda2: vzhled hot-hatche od AutoExe

Japonský specialista na tuning vozů Mazda představil úpravu pro teprve před necelými dvěma týdny představený druhý facelift modelu Mazda2. To buď znamená, že má autoexe v Hirošimě konexe nebo prostě pracují fakt hodně rychle. Stylingový kit samozřejmě existuje zatím pouze v počítači, úpravce pro vizualizaci použil dostupné oficiální fotky, ale samozřejmě i takový návrh zabere nějaký čas. Provedené úpravy vzhled auta opravdu pozvednou, vypadá tak minimálně na 200 koní, jenže mildhybridní atmosférická patnáctistovka dává i nadále koní pouze 115.

AutoExe kit pojmenovalo DJ-2 a zahrnuje nástavce předního nárazníku a prahů, imitaci difuzoru na zadním, střešní křídlo a větší koncovku výfuku. To je tak nějak povinnost. 😉 Mimo to však bude k dispozici ještě modifikovaný kryt víčka nádrže (bez toho bych se asi obešel), kapsy za zadními blatníky (které auto opticky rozšíří), deflektory oken a kryty misek a klik dveří, zabraňující poškrábání laku. Některé z těchto prvků už samozřejmě firma k dispozici má, protože se s faceliftem změnila pouze příď a záď auta.

Tuningová firma už ví, kolik to bude stát, vše, co vidíte na fotkách, přijde na 76 tisíc korun, což je s ohledem na cenu auta v Japonsku (cca 340 tisíc) docela dost. Ale známe samozřejmě i mnohem dražší JDM tuning.