Novinky

Honda zrecyklovala Clarity ve vodíkový generátor

Honda svůj vodíkový vůz Clarity nabízela pouze na operativní leasing, což znamená, že se jí po třech letech všechna pronajatá auta vrátila. Samozřejmě byla podrobena důkladné analýze, stále jde víceméně o experimentální techniku, ale ani poté zjevně neskončí ve šrotu (alespoň ne všechna 😉 ). Honda teď v kalifornském Torrance spustila provoz vodíkového generátoru, využívajícího techniku zrecyklovaných clarity.

Palivové články ze čtyř aut mají celkový výkon přibližně 500 kW a zpracovávají zkapalněný vodík. Generátor na vodík slouží jako záložní zdroj pro datové centrum americké divize Hondy, v případě výpadku elektřiny z rozvodné sítě zajistí, že datacentrum nezůstane bez energie. Honda jím nahradila dosavadní naftový generátor. Honda chce na tomto případě ukázat možnosti využití vodíku, ale i recyklace a v případě zájmu je připravena poskytnout tuto techniku zákazníkům.

2 komentáře: „Honda zrecyklovala Clarity ve vodíkový generátor

  • ty dycky kdyz vkladas video, tak ho tam vlozis i s casem, kdy se to ma zacit prehravat… a ted to byl konec. Jsem spustil video a videl posledni sekundu 😀

    • Sorry, to samo… 😀

Komentáře nejsou povoleny.