Novinky

Honda Accord 2023: nové fotografie 11. generace

Honda představila novou generaci sedanu Accord koncem loňského roku a nedávno začal v USA prodej. Díky tomu nyní máme k dispozici rozšířenou fotogalerii. Stejně jako v případě civicu došlo k radikální změně designu, auto je opravdu extrémně konzervativní a připomíná americké sedany z devadesátých let. Kdoví, možná je to to, co americký zákazník midsize sedanu chce. 😉 Ale ať už si o jeho vzhledu myslíte cokoli, najděte si na youtube nějaký test a zjistíte, že bez ohledu na to, co vidíte na fotkách, v reálu působí fantasticky nízkým a širokým dojmem. A zjistíte tam asi také, že Accord 11. generace vzhledem dost klame a podvozek a ovladatelnost je ještě výrazně lepší, než u předchozí generace – a už ta neměla ve své třídě konkurenci. Ale co naplat, ať už Honda přijde s čímkoli, jasnou prodejní jedničkou je v Americe stejně Toyota Camry

Američtí zákazníci asi budou zklamaní, že z nabídky zmizel motor 2.0 Turbo, ale zase byla výrazně vylepšena hybridní verze, která možná bude vyhovovat americkému způsobu využívání aut více, než turbomotor. Podrobnosti najdete pod odkazem výše, nemá smysl se opakovat. Jen ještě připomenu, že se nedávno objevily první fotky čínské Hondy Inspire, která změnou přídě a zádě dost výrazně změnila charakter výchozího accordu. Jsem zvědavý na jeho oficiální fotografie, mohlo by to být zajímavé auto.

3 komentáře: „Honda Accord 2023: nové fotografie 11. generace

  • hmmm.. jako hodne holek – zadek peknej, ale zepredu nic moc.

  • No za mě je to velice pěkný a docela velký sedan pro US trh, který určitě bude slušně konkurovat T Camry. Jediné, co se mi opravdu nelíbí je ta červená barva. Alespoň z fotek. Černá a sedá je super. A i ten hybridní pohon bude určitě na top úrovni a jak píše autor článku tak bude pro americké silnice velice úsporný a i pružný. Za mě pěkné ikdyž předchozí předek nemá zatím obdoby.

Komentáře nejsou povoleny.